ЦИФРОВІ ПЛАТФОРМИ ЯК ІНСТРУМЕНТ ОПТИМІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЧНИХ РІШЕНЬ ПІДПРИЄМСТВ У КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ - Пушкар, Тетяна (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті визначено вплив розвитку цифрових платформ на оптимізацію стратегічних рішень підприємства. Окреслено підходи до їх ефективного використання для підвищення конкурентоспроможності, адаптивності до ринкових змін та забезпечення економічної стійкості. Дослідження передбачає аналіз механізмів інтеграції цифрових платформ у стратегічне управління, оцінку їхньої ефективності для різних типів підприємств, виявлення основних бар’єрів впровадження та шляхів їх подолання. Представлено класифікацію цифрових платформ у розрізі стратегічного управління підприємством та модель їх впровадження. Розглянуто фінансову складову впровадження цифрових платформ як передумову реалізації стратегічних ініціатив, що зумовлює впровадження інноваційних рішень та їх економічну ефективність. Визначено фінансові аспекти впровадження цифрових платформ для оптимізації стратегічних рішень на підприємстві на основі окреслення взаємозв’язку між цифровими платформами, фінансовими результатами та економічною стійкістю.