ІНВЕСТИЦІЙНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ: НОВІ ЦІННІСНІ ОРІЄНТИРИ ДЛЯ ПІСЛЯ ВОЄННОГО ПЕРІОДУ - Гудзь, Олена (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглянуто довоєнні тенденції інвестування, визначено проблеми що зумовлені агресивною війною, обґрунтовано нові ціннісні орієнтири які можуть стати основою для успішного інвестиційного менеджменту у післявоєнний період, виявлено чинники впливу, які взаємодіють між собою, формуючи унікальне бачення кожного інвестора, окреслено прогнозовані інвестиційні тренди для післявоєнного періоду щодо відновлення економіки України, визначено етапи впровадження нових ціннісних орієнтирів інвестиційного менеджменту та переваги запропоновано підходу. Наголошено, що нові ціннісні орієнтири інвестиційного менеджменту є критично важливими для забезпечення економічного зростання, соціальної стабільності та екологічної стійкості, вони стануть основою для створення рівноважної, інклюзивної та прогресивної економіки, що дозволить адаптувати інвестиційні стратегії до нових реалій та викликів часу.