МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ ТА РЕГУЛЮВАННЯ СИСТЕМИ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ - Буділовська, Валерія (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена аналізу механізмів формування та регулювання системи земельних відносин в Україні. В умовах постійних змін в земельному законодавстві країни, а також інтеграції України в міжнародну правову спільноту, досліджуються основні принципи, за якими регулюються земельні відносини, а також роль держави та приватних осіб у цій сфері. Особливу увагу приділено інститутам, які формують земельний ринок, визначенню прав власності, оренди та інших правових аспектів, а також вивченню сучасних механізмів управління земельними ресурсами на державному та місцевому рівнях. Автори також аналізують проблеми, що виникають у процесі реалізації земельної реформи в Україні, зокрема, ефективність механізмів контролю та вплив міжнародних норм на українське земельне законодавство. Визначено ключові напрями вдосконалення системи земельних відносин для забезпечення сталого розвитку аграрного сектору та раціонального використання земельних ресурсів.