ІННОВАЦІЙНІ СТРАТЕГІЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ РИНКУ ПРАЦІ У КОНТЕКСТІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ - Житар, Максим (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена дослідженню інноваційних стратегій трансформації ринку праці у контексті економічної безпеки, з урахуванням сучасних викликів та глобальних тенденцій. Визначено ключові фактори, що впливають на зайнятість, включаючи цифровізацію, автоматизацію виробничих процесів, поширення гнучких форм зайнятості та віддаленої роботи. Запропоновано комплексні підходи до розробки політики зайнятості, яка враховує потреби сучасного ринку та сприяють створенню умов для інклюзивного економічного зростання. Обґрунтовано необхідність формування нових соціальних гарантій у цифровій економіці, а також важливість інтеграції екологічних аспектів у розвиток ринку праці. Зроблено висновок, що ефективне поєднання державного регулювання, корпоративної відповідальності та інноваційних підходів до управління зайнятістю є ключовим чинником забезпечення економічної безпеки та сталого розвитку.