ІННОВАЦІЙНО-ЦИФРОВА МОДЕРНІЗАЦІЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ: РОЛЬ ДЕРЖАВНИХ РЕФОРМ В КРИЗОВИЙ ПЕРІОД - Черничко, Тетяна; Кот, Максим; Козар, Стас (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено роль державних цифрових реформ у забезпеченні інноваційно-цифрової модернізації економіки України в умовах багаторівневої кризи. Визначено ключові напрями державної політики у сфері цифровізації, зокрема впровадження платформи «Дія», а також проаналізовано вплив цифрових ініціатив на прозорість державного управління, детінізацію бізнесу та підвищення економічної стійкості. Автором запропоновано узагальнену модель складових інноваційно-цифрової трансформації та здійснено аналіз викликів, які супроводжують цей процес. Наукова новизна полягає у комплексному висвітленні ролі держави як рушійної сили цифрової трансформації в умовах війни. Практична значущість результатів полягає у визначенні пріоритетів державної політики для подальшої цифрової інтеграції економіки в постконфліктний період.