ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ HR-ІНЖИНІРИНГУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ КОСМЕТИЧНОЇ ГАЛУЗІ - Бялошицький, Михайло (Сталий розвиток економіки, 2025)
Розкрито особливості впровадження HR-інжинірингу на підприємствах косметичної галузі в умовах зростаючої конкуренції, інноваційного розвитку та динамічних змін ринку. Розглянуто HR-інжиніринг як стратегічний інструмент управління людськими ресурсами, що забезпечує цифровізацію HR-процесів, підвищення мотивації персоналу, розвиток креативності та формування інноваційної корпоративної культури. Визначено специфіку косметичної галузі, що потребує врахування галузевих особливостей при впровадженні HR-інжинірингових рішень. Наведено етапи реалізації HR-інжинірингу з урахуванням галузевої специфіки, зокрема сезонності, високої частки творчих професій і потреби в гнучких системах стимулювання. Обґрунтовано доцільність застосування сучасних HRM-систем, інструментів оцінювання та управління талантами як факторів сталого розвитку підприємств.