РОЛЬ МЕНЕДЖЕРА З ІНВЕСТИЦІЙ В СФЕРІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ - Потапкіна, Л.В. (Сталий розвиток економіки, 2018)
Мета. Обґрунтування доцільності залучення менеджера з інвестицій в сфері готельно-ресторанного бізнесу. Методика дослідження. Для досягнення поставленої мети використано такі методи дослідження, як: аналітико-монографічний – при вивченні літературних джерел; логіко-аналітичні, діалектичні методи, зокрема прийоми аналогії та порівняння, індукції та дедукції, наукової абстракції – для теоретичного узагальнення, уточнення понятійного апарату з проблеми, формулювання висновків; методи опису, конкретизації, формалізації – при визначенні основних вимог, положень та принципів роботи менеджера з інвестицій; табличний та графічний – для наочного відображення проаналізованих даних; прямого аналізу та синтезу – для систематизації функцій та завдань менеджера з інвестицій в закладах готельно-ресторанного бізнесу; абстрактно-логічний метод – для узагальнення теоретичних положень, формування висновків та пропозицій; метод економічного аналізу – для визначення економічної ефективності доцільності залучення менеджера з інвестицій в сфері готельно- ресторанного бізнесу. Результати. Обґрунтовано необхідність залучення у сферу готельно-ресторанного бізнесу менеджера з інвестицій для налагодження і підвищення позицій в рейтингах готельно-ресторанної сфери на рівні країни, на світовому рівні. Сформульовано завдання та функції менеджера з інвестицій готельно-ресторанного бізнесу. Наукова новизна. Обґрунтовано економічну ефективність залучення менеджера з інвестицій в заклади сфери готельно-ресторанного бізнесу для контролю та розширенням інвестиційно-інноваційної діяльності, що забезпечує покращення діяльності закладу, збільшення надходження коштів, мобілізацію інвестиційних ресурсів закладу, вивчення перспектив здійснення вкладень та впровадження інновацій. Практична значущість. Визначений теоретико-методичний базис дозволив представити підвищення якості процесу управління ефективністю діяльністю закладів готельно-ресторанного бізнесу. Розрахований економічний ефект довів переваги залучення менеджера з інвестицій в заклади готельно-ресторанного бізнесу. Результати дослідження рекомендовано впроваджувати у закладах готельно-ресторанного бізнесу.