ПЛАН СТРАТЕГІЧНИХ КОМУНІКАЦІЙ ЯК ВАЖЛИВА СКЛАДОВА МЕХАНІЗМУ ПРОСУВАННЯ БРЕНДУ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ БІЗНЕС-ЕКОСИСТЕМАХ - Гусаковська, Тетяна; Войт, Богдан (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття має на меті визначити основні етапи розробки плану стратегічних комунікацій, його структуру, ключові елементи та вплив на ефективність просування бренду та зміцнення конкурентних позицій підприємства. Розглянуто значення стратегічного управління комунікаціями, зокрема визначено його роль у формуванні позитивного іміджу, підвищенні довіри споживачів та оптимізації комунікаційних процесів. Визначено основні складові плану стратегічних комунікацій, серед яких аналіз ринкового середовища, сегментація аудиторії, формулювання цілей, розробка ключових повідомлень, вибір комунікаційних каналів, планування ресурсів, моніторинг та оцінювання ефективності. Наголошено, що планування стратегічних комунікацій має базуватися на комплексному аналізі зовнішнього та внутрішнього середовища, чіткому визначенні цілей, аудиторії, комунікаційних стратегій і тактик.