РОЛЬ ЦИФРОВІЗАЦІЇ В СТРАТЕГІЇ ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Ніжейко, Костянтин; Залєвський, Михайло (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті проаналізовано теоретико-методологічні засади формування стратегії економічного відновлення держави в посткризовий період із фокусом на цифровізацію як ключовий інструмент забезпечення стійкого розвитку. Висвітлено роль цифрової трансформації в управлінні міжнародною допомогою, контролі грошових потоків, а також у підвищенні фінансової прозорості. Проаналізовано особливості розвитку ІТ-сектору України в умовах війни, його внесок у ВВП, експорт послуг та формування інноваційного середовища. Обґрунтовано необхідність створення єдиної цифрової платформи моніторингу реалізації проєктів відбудови. Доведено, що цифровізація має інфраструктурне значення для післякризового розвитку, формує довіру до держави та створює передумови для довгострокового економічного зростання на основі відкритості, інноваційності та міжсекторного партнерства.