ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА: КАДРИ, ПРАЦЯ, ОПЛАТА Й ОПОДАТКУВАННЯ, ЗВІТНІСТЬ - Оляднічук, Наталія; Крочак, Оксана; Кецкало, Альона (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджується обліково-аналітичне забезпечення діяльності сільськогосподарських підприємств в частині управління кадрами, обліку праці, її оплати, оподаткування та формування і подання звітності. Проаналізовано теоретичні аспекти формування обліково-аналітичного забезпечення сільськогосподарського підприємства та охарактеризовано її основні компоненти: облік, аналіз і контроль. Досліджено основні вектори формування обліково-аналітичного забезпечення сільськогосподарського підприємства в частині кадрової політики, обліку праці, її оплати та оподаткування, звітності. Запропоновано алгоритм формування обліково-аналітичного формування кадрового потенціалу, праці, її оплати й оподаткування та звітності. Розроблено рекомендації щодо комплексного підходу до удосконалення процедур і методів організації праці, її оплати й оподаткування задля підвищення якості обліково-аналітичного забезпечення сільськогосподарських підприємств, задоволення інформаційних потреб зацікавлених користувачів та прийняття обгрунтованих управлінських рішень.