ПЕРСПЕКТИВИ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК МІЖНАРОДНОГО ФІНАНСОВОГО ПОТОКУ В УКРАЇНІ ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ - Гаврилюк, Іванна (Сталий розвиток економіки, 2025)
Попри складні умови війни, Україна залишається привабливою для іноземних інвесторів, оскільки інвестиції можуть стимулювати економічне зростання, створення нових робочих місць та впровадження сучасних технологій. Іноземні інвестори шукають можливості для вкладення в сектори, що здатні забезпечити високий прибуток і конкурувати на світовому ринку. У майбутньому Україна повинна зосередити зусилля на підтримці позитивних відносин з країнами-інвесторами та залученні додаткових фінансових ресурсів для відновлення після війни. Для цього необхідно фокусуватися на пріоритетах, таких як реконструкція інфраструктури, розвиток ключових галузей економіки, вдосконалення правової системи, спрощення регулювання бізнесу, а також створення прозорих та стабільних умов для ведення бізнесу в країні. Важливим аспектом є також забезпечення підтримки інвесторів на всіх етапах реалізації проектів, що дозволить збільшити їхню впевненість у довгострокових перспективах. Крім того, успішна інтеграція України в міжнародні фінансові та економічні структури забезпечить стабільний потік інвестицій і дозволить прискорити відновлення країни.