МЕНЕДЖМЕНТ ЯК ЗАПОРУКА УСПІХУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ - Битов, Василь (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена надзвичайно важливій ролі та особливого значення менеджменту, а саме управлінській праці в суспільному виробництві в сучасних умовах. Сьогодні менеджмент являється одним із визначальних на шляху розвитку економіки як на рівні підприємства так і економіки держави. Адже саме в процесі управлінської праці об’єднується спільна діяльність багатьох учасників розвитку економічного зростання виробничих процесів, які працюють над розширенням та збільшенням ресурсного потенціалу, що дають можливість до збільшення виробництва продукції, послуг та забезпечення зростання економіки господарюючих суб’єктів. Сьогодні управлінські методи є особливо актуальними в період формування ринкових умов, які наділяють господарюючі підприємства самостійно формувати ціни на продукцію чи послуги, самостійно обирати поставщиків необхідних ресурсів, а також запроваджувати ту чи іншу форму оплати праці, як головного стимулу працівників підприємства та інше. В умовах сьогодення постійно зростає роль менеджера, адже у наших умовах менеджер повинен постійно прогнозувати розвиток подій в економіці, творити новий ринок.