ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ HR-МЕНЕДЖМЕНТУ В КРИЗОВИЙ ПЕРІОД: ТЕОРЕТИЧНИЙ ОГЛЯД - Григор’єв, Олег (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті здійснено теоретичний огляд інноваційних технологій HR-менеджменту в умовах кризових періодів. Визначено сутність поняття «HR-технології», узагальнено наукові підходи до його трактування та запропоновано систематизацію основних інноваційних інструментів, що застосовуються в управлінні персоналом. Проаналізовано приклади використання сучасних цифрових рішень, зокрема штучного інтелекту (AI), чат-ботів, гейміфікації, хмарних технологій, аналітики великих даних, AR/VR, мобільних додатків, які сприяють автоматизації, оптимізації та персоналізації HR-процесів. Також подано класифікацію інноваційних HR-технологій за функціональними напрямами, що дозволяє оцінити їхній потенціал у підвищенні ефективності управління персоналом в умовах нестабільності.