СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ІМПЕРАТИВИ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ БЕЗПЕКИ РОЗВИТКУ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ - Назаров, Нікіта; Семенов, Антон (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена аналізу ролі державного фінансування у забезпеченні безпечного розвитку людського капіталу. Метою дослідження є формулювання теоретичних підходів та практичних рекомендацій щодо визначення достатності державного фінансування для безпечного розвитку людського капіталу. У процесі дослідження визначено інтервальні межі достатності державного фінансування, що базуються на рекомендаціях міжнародних організацій і враховують: економічний стан, вікову структуру населення, соціально-економічні пріоритети, ефективність інвестицій та фіскальну стійкість. Запропонований підхід дозволяє обґрунтувати оптимальний обсяг фінансування для безпечного розвитку людського капіталу. Результати дослідження сприятимуть розробці механізмів державної підтримки, що враховують внутрішні, так і зовнішні виклики.