АВТОМАТИЗАЦІЯ ОБЛІКОВИХ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ВИРОБНИЧИХ ПІДПРИЄМСТВ - Слюсарчук, Лідія (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглянуто сутність та основні принципи автоматизації облікових бізнес-процесів, а також технології їх реалізації із застосуванням ERP-систем Zoho, Odoo Cloud та QuickBooks Online для обліку виробничого процесу. Підкреслено необхідність використання процесно-орієнтованого, модульного та інтеграційного підходів до автоматизації облікових бізнес-функцій. Проаналізовано переваги впровадження автоматизованих систем у порівнянні з традиційними методами ведення обліку. Обґрунтовано доцільність використання оптимальних облікових рішень для підприємств різного масштабу. Окреслено функціональні та технологічні аспекти автоматизації облікового процесу в контексті загальної системи управління підприємством. Також висвітлено основні переваги й недоліки сучасного програмного забезпечення, що застосовується у виробничих процесах. Розкрито алгоритм впровадження облікової системи випуску продукції на основі організаційної моделі поетапного впровадження в умовах конкретного підприємства.