ОСОБЛИВОСТІ РОЗРАХУНКУ РЕНТАБЕЛЬНОСТІ В ТРАНСФЕРТНОМУ ЦІНОУТВОРЕННІ У ПРАВОВОМУ ПОЛІ УКРАЇНИ - Таратута, Лілія; Лищенко, Олена; Таратута, Костянтин (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена процесу обґрунтування методики розрахунку показників рентабельності у трансфертному ціноутворенні за принципом «витягнутої руки», з врахуванням особливостей законодавчих вимог в Україні, настанов Організації економічного співробітництва та розвитку, стану сучасної економіки України, галузевих особливостей, доступності фінансово – аналітичної інформації, диференціації видів діяльності господарських підприємств, особливостей фінансової звітності різних категорій підприємств. Запропоновано формули для розрахунку видів рентабельності за принципом «витягнутої руки» з врахуванням фінансової інформації, що відображається у фінансовій звітності різних категорій підприємств. Цей підхід в розрахунках рентабельності буде корисним для впровадження у практичних питаннях з підготовки документації по трансфертному ціноутворенню, з метою обґрунтування подальших коригувань розміру податку на прибуток.