ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АНАЛІЗУ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ НЕОБОРОТНИХ АКТИВІВ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Беженар, Альона (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена розробці організаційно-методичного забезпечення аналізу ефективності використання необоротних активів в закладах вищої освіти. Ідентифіковано необоротні активи, які забезпечують освітній процес ЗВО, а саме: основні засоби; нематеріальні активи; незавершені капітальні інвестиції. Запропоновано здійснювати організацію аналізу ефективності використання необоротних активів ЗВО, які забезпечують освітній процес шляхом реалізації таких етапів, як: постановка цілей аналізу, ідентифікація об’єктів аналізу, розробка методики аналізу, організація збору інформації для аналізу, аналіз і обробка отриманих даних, інтерпретація результатів аналізу, прийняття управлінських рішень. Розроблено інтегральний індекс оцінки ефективності використання необоротних активів, які забезпечують освітній процес ЗВО.