ФІНАНСОВА СТІЙКІСТЬ БАНКІВ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Береславська, Олена; Кондаурова, Домініка (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджуються питання забезпечення фінансової стійкості банків України в умовах воєнного стану. Розглядаються рекомендовані до впровадження індикатори для оцінки фінансової стійкості банків, запропоновані Міжнародним валютним фондом до імплементації в діяльність банків. Досліджуються вимоги Європейського Союзу до перегляду методики формування капіталу банків, які є необхідними для отримання України статусу члена ЄС. Аналізується динаміка пруденційних нормативів капіталу банків, яка засвідчила про дотримання вимог ЄС щодо його обсягів. Оцінюються індикатори фінансової стійкості банків. Обгрунтовується висновок, що банківський сектор України з початку оголошення воєнного стану і до теперішнього часу продовжує стабільно працювати на ринку та активно надавати послуги.