СОЦІАЛЬНІ ФАКТОРИ ВПЛИВУ НА СИСТЕМУ АНТИКРИЗОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В УМОВАХ ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ КРАЇНИ: БІБЛІОМЕТРИЧНИЙ АНАЛІЗ - Дзидзигурі, Олексій; Доценко, Тетяна (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджуються соціальні фактори впливу на антикризовий менеджмент у бізнес-процесах у контексті післявоєнної відбудови. Проведено бібліометричний аналіз наукових публікацій за 2014–2024 роки з використанням бази даних Scopus та інструменту VOSViewer. Визначено ключові поняття та їхню еволюцію: лідерство, соціальна відповідальність, довіра, стійкість, психологічна підтримка. Результати дослідження демонструють взаємозв’язок між соціальними чинниками та стійкістю бізнесу до криз. Зроблено висновки щодо необхідності інтеграції соціальних аспектів у стратегії антикризового управління для забезпечення довгострокової ефективності підприємств у післякризовий період. Запропоновані результати можуть бути використані для формування практичних рекомендацій з підвищення адаптивності бізнесу в умовах нестабільності.