СТАЛИЙ РОЗВИТОК ЯК СТРАТЕГІЧНИЙ ПРІОРИТЕТ ЛОГІСТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА - Ремига, Юлія; Приймак, Наталія (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розкрито теоретичні засади та практичні аспекти інтеграції принципів сталого розвитку в логістичний менеджмент підприємства. Визначено, що сталий розвиток є стратегічним пріоритетом сучасної логістики, що поєднує економічну ефективність, соціальну відповідальність та екологічну безпеку. Проаналізовано роль цифрових технологій у забезпеченні сталості логістичних процесів, а також акцентовано на важливості етичного вибору постачальників, прозорості ланцюгів постачання та впровадження принципів циркулярної економіки. Запропоновано систему принципів сталого логістичного менеджменту, охарактеризовано її ключові елементи та окреслено перспективи подальших досліджень у сфері цифровізації та стійкого розвитку логістичних систем в умовах глобальних трансформацій. Зазначено, що поєднання інноваційних підходів і стратегічного бачення сприяє підвищенню конкурентоспроможності підприємства та формуванню відповідальної бізнес-моделі.