ФІСКАЛЬНА СТІЙКІСТЬ В КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Тимошенко, Марина (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті аналізується роль середньострокового бюджетного планування як важливого інструменту забезпечення фіскальної стійкості та ефективного управління державними фінансами в Україні. Встановлено, що середньострокове бюджетне планування дозволяє узгоджувати стратегічні цілі з бюджетними можливостями, підвищуючи передбачуваність та стабільність бюджетної політики. Обґрунтовано необхідність проведення реформ для забезпечення фіскальної стабільності, зокрема зниження залежності від зовнішніх запозичень, оптимізації державних витрат та впровадження ефективних фіскальних стратегій. Встановлено, що успішна реалізація середньострокового бюджетного планування є критично важливою для стабільності економіки України та її інтеграції в європейську економічну систему в умовах сучасних глобальних викликів.