ЕКОНОМІЧНІ МЕХАНІЗМИ ЗАЛУЧЕННЯ ЗОВНІШНІХ ІНВЕСТИЦІЙ НА ПІДПРИЄМСТВА - Лютий, Ярослав (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена тематиці сутності економічних механізмів залучення зовнішніх інвестицій на підприємства та принципів їхнього формування. Проаналізовано визначення механізму, економічного механізму та організаційно-економічного механізму у наукових працях. На основі дедуктивного методу діалектичного підходу сформульовано визначення економічного механізму залучення зовнішніх інвестицій на підприємства. Встановлено основні характеристики економічних механізмів залучення зовнішніх інвестицій на підприємства та наведено їхню сутність. Визначено найважливіші елементи економічних механізмів залучення зовнішніх інвестицій на підприємства. Аргументовано підходи до встановлення принципів формування економічних механізмів залучення зовнішніх інвестицій на підприємства та наведено перелік цих принципів.