ВПЛИВ МУЛЬТИМОДАЛЬНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ТА ІННОВАЦІЙ НА ЛОГІСТИЧНЕ БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩЕ У ВИМІРІ ТУРБУЛЕНТНОСТІ - Целлєр, Владислав; Крамський, Сергій (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті авторами розглядається вплив мультимодальних перевезень у вимірі логістичного бізнес-середовища, якє стикається з факторами турбулентності, військовим станом, що впливає на ефективність міжнародних логістичних перевезень. Мультимодальні перевезення відчули на собі вплив війни в Україні та знаходяться у турбулентних умовах. Авторами дослідження проведен аналіз трендів 2022-2025 років у інноваційному вимірі впровадження на транспорті цифрових систем блокчейну та ШІ. Які переваги економічні мають логістичні підприємства. На теперішній турбулентний період в оточуючому економічному бізнес-середовищі мультимодальної логістики України простежується низький рівень оптимізації витрат на логістичні процеси. Дослідження у вимірі логістики, зокрема мультимодальних перевезень є важливими і актуальними в умовах військового стану в Україні.