ІНВЕНТАРИЗАЦІЯ ЗЕМЕЛЬ: ЕКОНОМІЧНІ ТА ОБЛІКОВІ ПИТАННЯ - Голуб, Наталія (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглянуто основні елементи інвентаризації земель сільськогосподарського призначення та її значення для реалізацію земельної політики на місцевому та державному рівні. Інвентаризація земель розглядається з двох точок зору. З одного боку під інвентаризацією розуміють метод державного контролю. З іншого боку інвентаризація є елементом методу бухгалтерського обліку підприємства, за допомогою якого здійснюється контроль та перевірка наявності та стану майна підприємства для забезпечення достовірності даних обліку та фінансової звітності. Визначено основні завдання та мета проведення інвентаризації. Доведено переваги проведення інвентаризації для громад та держави. Сформовано основні проблеми при проведені інвентаризації земель, щодо відсутності документації та неможливості якісного та повного проведення.