МІКРО- ТА МАКРОЕКОНОМІЧНІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ТРАНСПОРТНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ДОБИ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА: ПРОБЛЕМИ ТЕОРІЇ ТА МЕТОДОЛОГІЇ - Білоцерківець, Володимир; Кошевий, Максим (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена дослідженню проблем розробки теорії та методології формування та розвитку транспортної інфраструктури в умовах сучасного інформаційного суспільства. Особливий акцент робиться на вивченні засад розробки стратегій розвитку транспортної інфраструктури на мікроекономічному та макроекономічному рівнях. Показано основні стратегії реформування транспортної інфраструктури національної економіки України, визначена їх взаємна альтернативність. Окреслено основні тенденції еволюції вітчизняної транспортної системи протягом останніх років. Показано роль науково-технічного прогресу у модернізації транспортної інфраструктури, її адаптування до умов глобального поширення інформаційних технологій. Доведено необхідність розширення методологічної платформи дослідження транспортної інфраструктури в добу інформаційного суспільства за рахунок залучення постмодерністського інструментарію, зокрема, сприйняття об’єкту дослідження через призму методу ризомного автопоезісу.