ТЕХНОЛОГІЧНА ТРАНСФОРМАЦІЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ЕКОНОМІЧНИХ ТА ПІСЛЯВОЄННИХ ВИКЛИКІВ - Красовський, Дмитро (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено сучасні тенденції автоматизації сільськогосподарського сектору України. Проаналізовано економічні передумови технологічної трансформації галузі в умовах зростання вартості ресурсів та дефіциту трудових кадрів. Розглянуто функціональні можливості ключових автономних технологій, їх економічний ефект та потенціал впровадження у вітчизняних умовах. Досліджено вплив автоматизації на структуру ринку праці та окреслено перспективи професійної трансформації. Особливу увагу приділено ролі технологій у процесі післявоєнного відновлення сільськогосподарських територій. Запропоновано комплекс стратегічних заходів щодо забезпечення масштабного впровадження автономних технологій в аграрному секторі України.