ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ІНТЕГРАЛЬНОГО ОЦІНЮВАННЯ БЕЗПЕКОВИХ ХАРАКТЕРИСТИК ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Гуменюк, Роман (Сталий розвиток економіки, 2025)
Актуальність статті зумовлена потребою теоретиків та практиків у застосуванні комплексної методології оцінки рівня фінансової безпеки підприємства з ціллю подальшого інвестування. Метою статті є визначення шляхів удосконалення інтегрального оцінювання безпекових характеристик інвестиційної привабливості суб’єктів господарювання. У дослідженні використано методи аналізу та синтезу. За результатами дослідження запропоновано здійснювати оцінку коефіцієнтів та інтегральних показників ліквідності, платоспроможності, фінансової стійкості, майнового стану, прибутковості, рентабельності, ділової активності та детально вивчати документальне оформлення відносин, пов’язаних з матеріальними активами, корпоративною структурою, фінансовою звітністю, оподаткуванням, взаємодією з регуляторними органами, правами на об’єкти інтелектуальної власності, вирішенням спорів, трудовими стосунками.