ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Яців, Ігор; Кушка, Павло (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті викладені результати дослідження особливостей формування соціальної відповідальності сільськогосподарських підприємств. Для виконання дослідження використані результати опитування керівників сільськогосподарських підприємств Львівської області. Проаналізовано інформацію про застосування цими підприємствами окремих практик соціальної відповідальності. Встановлено, що активнішими в розвитку відносин соціальної відповідальності є великотоварні сільськогосподарські підприємства (з річним обсягом чистого доходу більше 100 млн грн). Проаналізовано отримання сільськогосподарськими підприємствами економічних вигод від реалізації політики соціальної відповідальності. Опрацьовано отриману від респондентів інформацію про обставини, які перешкоджають впровадженню практик соціальної відповідальності, та про стимули для розвитку соціальної відповідальності сільськогосподарських підприємств.