СТАЛИЙ РОЗВИТОК ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ: СТИМУЛИ, ПЕРЕШКОДИ І НАЙКРАЩІ ПРАКТИКИ - Мамонтенко, Наталія (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена питанню сталого розвитку готельного бізнесу в Україні. Зокрема, узагальнюються переваги від впровадження принципів сталого розвитку; аналізуються можливі напрями роботи для досягнення цілей сталого розвитку, включаючи заощадження електроенергії, бережливе ставлення до води, впровадження систем ощадливого опалення, впровадежння системи управління побутовими відходами; екологізація будівлі готелю; логістики. За кожним з напрямів наведені приклади існуючих практик. Проведений деталізований аналіз перешкод, що стоять на заваді впровадження принципів сталого розвитку готельних господарств та узагальнені рекомендації щодо шляхів подолання зазначених перешкод. Узагальнені подальші напрями наукових досліджень сталого розвитку готельного бізнесу в Україні.