УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ ДІАГНОСТИКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ТА ВІРОГІДНОСТІ ЙОГО БАНКРУТСТВА ЗА РІВНЕМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВЛАСНИМ ОБОРОТНИМ КАПІТАЛОМ - Левченко, Н.М. (Сталий розвиток економіки, 2018)
Мета. Удосконалення методики діагностики конкурентоспроможності підприємства та вірогідності його банкрутства за рівнем забезпечення власним оборотним капіталом, запровадження якої на практиці дозволить забезпечити своєчасне реагування керівництва підприємства на зміни у фінансуванні оборотних активів, посилення фінансової міцності підприємства, а, отже, і його конкурентоспроможності. Методика дослідження. Метод теоретичного узагальнення та порівняння став підґрунтям розробки методики діагностування конкурентоспроможності підприємства та вірогідності його банкрутства за рівнем забезпечення власним оборотним капіталом за фінансовою звітністю побудованою у відповідності до вимог МСФЗ. Логічний метод, методи індукції та дедукції, групування та узагальнення виступили основою доведення взаємозв’язку забезпечень та умовних зобов’язань. Монографічний метод використано при викладенні результатів дослідження. Результати. Проаналізовано зміни до побудови фінансової звітності підприємств у відповідності до вимог МСФЗ. Розроблено методику діагностування конкурентоспроможності підприємства та вірогідності його банкрутства за рівнем забезпечення власним оборотним капіталом. Наукова новизна. Удосконалено в умовах внесення трансформаційних змін до побудови фінансової звітності підприємств, у відповідності до вимог МСФЗ, методику діагностування конкурентоспроможності підприємства та вірогідності його банкрутства за рівнем забезпечення власним оборотним капіталом, що забезпечить своєчасне реагування керівництва підприємства на зміни у процесі формування оборотних активів і, відповідно, сприятиме посиленню конкурентних позицій підприємства. Практична значущість. Результати дослідження стосовно обґрунтованої методики діагностування конкурентоспроможності підприємства та вірогідності його банкрутства за рівнем забезпечення власним оборотним капіталом можуть бути використані підприємствами, керівництво яких бажає своєчасно реагувати на зміни у процесі формування оборотних активів і, відповідно, сприятиме посиленню фінансової міцності та його конкурентоспроможності.