ДІАГНОСТИКА СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПІД ЧАС РЕЛОКАЦІЇ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Ушкальов, Володимир; Мартіянова, Марина; Мисик, Володимир (Сталий розвиток економіки, 2025)
Метою дослідження є узагальнення особливостей процесу релокації підприємств в Україні, уточнення завдань, що вирішуються підприємствами під час релокації, виявлення чинників, що впливають на ефективність релокації вітчизняних підприємств. В дослідженні визначено відмінності процесу релокації підприємств в Україні. Уточнено соціальний зміст завдань, що вирішуються підприємствами під час релокації. Сформовано концептуальну модель бізнес-діагностики готовності підприємства до проведення соціально відповідальної релокації. Наукова новизна дослідження полягає в уточненні змісту поняття «соціально відповідальна релокація» та структури чинників, що обумовлюють успішність процесу релокації підприємств. Практичне значення отриманих результатів полягає у формуванні теоретичного підґрунтя для проведення успішної соціально відповідальної релокації шляхом використання запропонованої бізнес-діагностичної моделі.