СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ КОМП’ЮТЕРИЗОВАНОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧИМ ПРОЦЕСОМ НА ПІДПРИЄМСТВАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА - Шулла, Роман; Попик, Мар’яна; Зеліч, Вікторія (Сталий розвиток економіки, 2025)
В статті обґрунтовано, що важливим напрямом підвищення ефективності управлінської діяльності на підприємствах ресторанного бізнесу є застосування в управлінській роботі комп’ютеризованих інформаційних систем. Авторами доведено, що традиційні для промислових підприємств підходи до оперативного планування виробництва на базі систем типу ERP можуть з певними модифікаціями бути використані і в ресторанному господарстві. Це дозволить суттєво підвищити ефективність систем управління більшості вітчизняних підприємств ресторанного господарства, які поки що не в повній мірі використовую потенціал системи планування виробництва на базі сучасних інформаційних технологій. Проведений аналіз сучасних інформаційних систем засвідчує, що універсальні програмні продукти для планування виробництва на базі ERP-систем не в повній мірі враховують галузеву специфіку підприємств ресторанного господарства.