ВПРОВАДЖЕННЯ КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ЯК ПЕРЕДУМОВА РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ - Кутідзе, Людмила; Кутідзе, Андрій (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена аналізу проблем розвитку корпоративного управління в Україні. Визначено зовнішні та внутрішні чинники впливу на ефективність корпоративного управління. Виділено дію факторів, що ускладнюють впровадження корпоративного управління під час війни. Розглянуто ключові аспекти корпоративного управління, які впливають на ефективність функціонування компаній. Визначено переваги для розвитку бізнесу при впровадженні корпоративного управління на підприємствах. Зазначено, що ефективне корпоративне управління сприяє підвищенню довіри інвесторів, зниженню ризиків і забезпечує стабільний розвиток як окремих компаній, так і ринку в цілому. Відмічено прогалини у сучасній практиці корпоративного управління. Доведено необхідність подальшого вдосконалення системи правового забезпечення корпоративного управління у відповідності до вимог часу. Аргументовано доцільність впровадження корпоративного управління на підприємствах в Україні.