ЦИФРОВІ ПРОДУКТИ ТА ІНСТРУМЕНТИ BUSINESS INTELLIGENCE В БІЗНЕС-ПРОЦЕСАХ ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ - Лелюк, Світлана (Сталий розвиток економіки, 2025)
Дослідження, проведені в роботі, присвячені актуальним питанням щодо особливостей цифровізації бізнес-процесів фінансового менеджменту в сучасних умовах функціонування суб’єктів господарювання. Визначено вхідні та вихідні інформаційні потоки для завдань фінансового менеджменту на основі розробленої моделі в нотації IDEF0. Проаналізовано активність використання цифрових технологій в роботі українських підприємств за останні 5 років. Виокремлено цифрові продукти, застосовувані в фінансовій сфері, для здійснення обліково-аналітичних операції над первинними фінансово-економічними масивами інформації. Визначено властивості вимог до цифрових продуктів в фінансовій сфері та структуру документа, що їх агрегує. Проаналізовано властивості інструментів Business Intelligence та сучасні ВІ-платформи, що можуть бути використані в перебігу реалізації обов’язків фінансових менеджерів.