ЛІДЕРСЬКІ ПОЗИЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ ІТ-СЕКТОРУ В КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ЕКОНОМІКИ ТА ПРОСУВАННЯ ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ - Матвієнко, Олена (Сталий розвиток економіки, 2025)
Дослідження присвячено аналізу лідерських позицій ІТ-сектору в контексті розвитку інформаційної економіки та просування позитивного іміджу. Проведено ідентифікацію ключових факторів, що визначають актуальний стан інформаційної економіки України. Здійснено аналіз світових стартап-лідерів, що мають позитивний імідж. Агреговані дані слугують базисом для формування комплексного бачення ландшафту світової стартап-екосистеми та місце України ній. Надано авторське визначення іміджу ІТ-підприємств в контексті інформаційної економіки як інтегроване поєднання матеріальних і нематеріальних складових розвитку, що є комплексними та послідовними управлінськими заходами іміджмейкінгу. Підкреслено необхідність комплексних управлінських рішень та синергії державних і корпоративних стратегій для успішного розвитку ІТ-сектору та посилення конкурентоспроможності країни.