СТАЛИЙ РОЗВИТОК У КОНТЕКСТІ ВОЄННОГО ЧАСУ: ПРОБЛЕМАТИКА ТА ШЛЯХИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Стороженко, Оксана; Костюк, Вікторія; Костюк, Катерина (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено теоретичні засади сталого розвитку в умовах воєнного часу. Розглянуто основні соціальні, економічні та екологічні виклики, які унеможливлюють реалізацію цілей сталого розвитку під час збройних конфліктів. Визначено ключові проблеми, зокрема руйнування інфраструктури, порушення екосистем, зростання бідності та демографічні зміни. Обґрунтовано необхідність адаптації стратегій управління на національному та локальному рівнях. Проаналізовано потенціал міжнародної підтримки, а також окреслено можливі напрями відновлення і забезпечення стійкості суспільства в умовах війни. Запропоновано рекомендації для удосконалення підходів до сталого розвитку у кризових ситуаціях.