РОЗБУДОВА ТА ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Тодуров, Михайло (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено питання розбудови та впровадження системи управління якістю закладу охорони здоров’я. Актуальність теми проведеного дослідження обумовлена тим, що розбудова та впровадження системи управління якістю є вимогою часу, без реалізації якої розбудова ефективної системи та забезпечення високих результатів управління та функціонування медичного закладу є неможливим. Визначено, що розбудова системи управління якістю передбачає проектування та впровадження процесів, необхідних для формування її структури, подальшого її функціонування, підтримки, здатності підтримувати та безперервно покращувати рівень якості роботи медичного закладу. Саме тому першочерговим завданням в проектуванні такої системи є необхідність визначення ідентифікації процесів, які повинні виконуватися.