ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО З’ЯСУВАННЯ СУТНОСТІ ТА ЗМІСТУ ІНВЕСТИЦІЙ У РАКУРСІ СУЧАСНОГО ПЕРІОДУ РОЗВИТКУ ЕКОНОМІЧНОЇ ДУМКИ - Гавриліна, Агнія (Сталий розвиток економіки, 2025)
В статті аналізуються теоретико-методологічні підходи до визначення сутності інвестицій, особливості формування концептуальних основ інвестиційної теорії з другої половині ХХ століття до сьогодення. Систематизовано та з’ясовано основні змістові характеристики інвестицій, що ставали предметом дослідження широкого кола теорій наукових шкіл сучасного періоду розвитку економічної думки. Досліджено праці відомих вчених, що розкривають явища та процеси в інвестиційному середовищі у сучасному дискурсі, змістовно доповнюють і розширюють інвестиційну теорію, що актуалізує значущість систематизації теоретичних знань у сфері інвестування з виділенням основних аспектів. Аналіз багатобічної категорії «інвестиції» дало змогу проаналізувати її зміст та сутність і запропонувати власну інтерпретацію інвестицій.