ЕТАПИ НАУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ В СФЕРІ УПРАВЛІННЯ: ВІД ІДЕЇ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ - Дикий, Олег; Ульянова, Галина; Кібік, Ольга (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті проведено всебічний аналіз ключових етапів наукового дослідження в сфері управління – від виникнення ідеї до практичного впровадження результатів. Детально розглянуто реальні кейси з різних секторів, зокрема публічного управління, бізнесу та ІТ, що демонструють типові виклики та методологічні підходи на кожному етапі дослідницького процесу. Звернуто увагу на особливості збору та інтерпретації емпіричних даних, а також на бар’єри трансферу знань між академією і практикою. Визначено ключові чинники успішної адаптації досліджень, серед яких – ефективна комунікація між науковцями та управлінцями, а також вплив політичного, економічного і технологічного середовища. Запропоновано рекомендації для оптимізації методології досліджень, що сприятимуть підвищенню якості управлінських рішень і їх стійкому впровадженню в практику.