ДИВЕРСИФІКАЦІЯ ДЖЕРЕЛ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДАМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Пазєєва, Ганна (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено питання диверсифікації джерел фінансового забезпечення системи управління закладами охорони здоров’я. Актуальність теми проведеного дослідження обумовлена тим, що диверсифікація джерел фінансового забезпечення системи управління закладами охорони здоров’я є вимогою часу та здатна забезпечити розширення джерел та зростання обсягів фінансових надходжень необхідних для роботи медичного закладу. Виявлено, що комплексне поєднання фінансових надходжень та взаємодія різних джерел фінансування, в тому числі надходжень з НСЗУ, державного та місцевого бюджетів, добровільного та обов’язкового медичного страхування, надання платних медичних послуг та інших джерел забезпечує можливості для ефективного функціонування медичного закладу, зростання якості надання медичної допомоги на сучасному техніко-технологічному рівні та відкриває нові можливості для подальшого розвитку.