ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ДОСЯГНЕННЯ ЦСР В СФЕРІ БУДІВНИЦТВА - Станкевич, Ірина; Сакун, Ганна; Двоєнкін, Євген (Сталий розвиток економіки, 2025)
У сучасних умовах глобальних викликів, пов’язаних зі зміною клімату, урбанізацією та зростаючим попитом на ресурси, сфера будівництва відіграє ключову роль у досягненні Цілей сталого розвитку. Стаття присвячена дослідженню та обґрунтуванню пріоритетних напрямів, які є критично важливими для інтеграції принципів сталого розвитку в будівельну галузь. Основними висновками дослідження є виділення трьох взаємопов’язаних пріоритетних напрямів та відповідних їм ЦСР: екологічна стійкість, соціальна справедливість та економічна ефективність. Результати дослідження можуть слугувати орієнтиром для компаній, які прагнуть не лише підвищити свою конкурентоспроможність та інвестиційну привабливість, але й зробити вагомий внесок у сталий розвиток суспільства та збереження довкілля, особливо в контексті відновлення країни за новими, екологічно та соціально відповідальними стандартами.