ОРГАНІЗАЦІЯ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЦТВОМ В УМОВАХ СУЧАСНОГО РИНКУ - Битов, Василь (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена надзвичайно важливій ролі, а саме сфері організації виробництва товарів і послуг та формування доходів для потреб суспільства. Сьогодні організація управління виробництвом представляє собою функцію управлінської праці, адже відбувається в сфері життя людей в якій здійснюється використання різноманітних ресурсів перетворюючи їх в необхідні товари, послуги, обмін ними, розподіл та споживання. Варто відмітити, що в організації виробництва в період сьогодення розвиваються і змінюються дійові особи економічних відносин. Виходячи з цього увага до питання виробництва є досить актуальна, бо на відміну від історичного середньовіччя, періоду виробничої зайнятості феодалів, купців, майстрів тощо, сьогодні це кваліфікована праця підприємців, працівників підприємств, фермерів, робітників, менеджерів, службовців, що беруть участь у виробничих процесах. Тому досліджуючи дане питання беремо до уваги той факт, що в нинішніх умовах розвиток соціально-економічних відносин в суспільстві є основним завданням цього ж суспільства, а саме організовувати виробництво в цілеспрямованому використанні ресурсів, проводити обмін та розподіл створених благ для найповнішого задоволення потреб людини.