ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РИНКУ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ ЛАНЦЮГАМИ ПОСТАЧАННЯ ПІДПРИЄМСТВ - Дженков, Віталій (Сталий розвиток економіки, 2025)
У межах дослідження автором проведено системний аналіз динаміки розвитку сегмента SCM-рішень, охарактеризовано функціональні можливості основних типів програмного забезпечення (ERP, APS, TMS, WMS), визначено провідні вендори та ключові чинники, що впливають на вибір програмних продуктів підприємствами. Авторський внесок полягає у виокремленні актуальних проблем цифровізації бізнес-процесів і формуванні пропозицій щодо їх подолання. Наукова новизна полягає у виявленні взаємозв’язку між використанням цифрових технологій (AI, Big Data, IoT) та оптимізацією ланцюгів постачання. Практичне значення полягає у наданні рекомендацій щодо вибору ПЗ відповідно до потреб підприємств. Зроблено висновок про важливість цифровізації для підвищення конкурентоспроможності бізнесу.