ТРАНСФОРМАЦІЯ СТРАТЕГІЙ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ В УМОВАХ ПЕРЕХОДУ ДО ЦИРКУЛЯРНОЇ ЕКОНОМІКИ - Корюгін, Андрій; Кульганік, Оксана (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розкрито основні аспекти трансформації управлінських стратегій підприємств у процесі переходу до циркулярної економіки. Встановлено, що впровадження принципів циркулярної економіки дозволяє знизити витрати на сировину, енергію та оптимізувати виробничі процеси. З’ясовано, що цей процес стимулює формування нових бізнес-моделей, орієнтованих на раціональне використання ресурсів і зменшення відходів. Наголошено на важливості розробки нових підходів до управління відходами та ефективного використання ресурсів. Підкреслено, що державна політика повинна підтримувати підприємства, що впроваджують циркулярні стратегії. Констатовано, що адаптація до циркулярної економіки відкриває нові перспективи для розвитку економічного потенціалу підприємств. Визначено необхідність інвестицій у новітні технології та розвитку партнерських мереж.