СУТНІСТЬ ТА ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ ПОБУДОВИ КЛЮЧОВИХ ПОКАЗНИКІВ ЕФЕКТИВНОСТІ (КРІ) ПУБЛІЧНИХ ІНСТИТУЦІЙ - Капітанець, Світлана (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті вказано, що реформування органів державного управління передбачає удосконалення їх діяльності. Побудова та розвиток дієвої системи державного управління варто розглядати через призму застосування процесного підходу та концепції управління, орієнтованого на результат. Важливим залишається питання оцінювання діяльності публічних інституцій, що дозволяє чіткіше визначити маркери удосконалення функціонування системи державного управління. У зв’язку з цим показано композицію зв’язку діяльності державних органів та її оцінювання. Описано походження концепції ключових показників ефективності (КРІ). Розкрито сутність та зміст КРІ, описано їх складові. Представлено класифікацію та рівні вимірювання КРІ. Вивчено загальні принципи побудови КРІ публічних інституцій та згадано основні тренди щодо їх використання. Обґрунтовано потребу використання КРІ у системі державних органів.