ФОРМУВАННЯ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ ТРАНСПОРТНОГО ПІДПРИЄМСТВА З УРАХУВАННЯМ МАРКЕТИНГОВИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ТРАНСПОРТНИХ ПОСЛУГ - Звягінцева, Ольга; Думенко, Костянтин; Меленчук, Тетяна; Верланов, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена тематиці формування корпоративної культури транспортного підприємства з урахуванням маркетингових особливостей транспортних послуг. Проаналізовані підходи експертів до визначення та застосування корпоративної культури на підприємствах та транспортних підприємствах зокрема. З використанням методів контент-аналізу, аналізу документів, експертних оцінок сформований блок складових корпоративної культури транспортних підприємств з урахуванням маркетингових особливостей транспортних послуг, підприємств, що їх надають, сфери транспорту та реалій ринку України. Комплексний підхід до розробки та застосування всіх виділений блоків корпоративної культури транспортних підприємств сприятиме зниженню моральних та матеріальних витрат, пов’язаних з цим процесом, а також підвищенню ефективності управлінської, маркетингової та господарської діяльності цих підприємств.