ВПЛИВ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ОПЕРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ ПІДПРИЄМСТВА - Благун, Іван; Романюк, Михайло (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено вплив корпоративної соціальної відповідальності на ефективність операційних процесів в організації. Здійснено аналіз основних наукових досліджень, які стосуються впливу корпоративної соціальної відповідальності на операційні процеси. Систематизовано підходи українських учених до впливу КСВ на операційні процеси. Проаналізовано вплив КСВ на окремі процеси в організації в таких сферах, як логістика, управління персоналом та виробництво. Визначено критерії оцінки корпоративної соціальної відповідальності на підприємстві на основі таких показників, як екологічний, економічний та соціальний. Запропоновано механізм впливу корпоративної соціальної відповідальності на ефективність операційних процесів підприємства. Виявлено прогалини щодо емпіричного підтвердження взаємозв’язку між корпоративною соціальною відповідальністю та ефективністю операційних процесів в організації.