ЕФЕКТИВНІСТЬ ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТІЙКОСТІ ЕКОНОМІКИ ЛОГІСТИЧНИХ СИСТЕМ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Шишкін, Віктор; Онищенко, Оксана; Зевенко, Дмитро (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглянуто логістику як ключову складову функціонування економіки та стійкості підприємств в умовах воєнного стану в Україні. Проаналізовано порушення, які зазнали ланцюги постачання через бойові дії, а також окреслено основні виклики, що постали перед підприємствами в нових реаліях. Розглянуто алгоритм прийняття управлінських рішень в умовах високої невизначеності, проаналізовані інформаційні ризики як критичні загрози сучасної логістики. Результати дослідження узагальнено у формі SWOT-аналізу ефективності прийняття управлінських рішень у воєнних умовах, що дозволяє визначити стратегічні пріоритети для збереження стійкості логістичних систем. Таким чином, робота пропонує комплексний підхід до підвищення адаптивності та ефективності логістичних процесів в умовах військової загрози та сприяє формуванню практичних рішень для вітчизняних підприємств.