ТЕНДЕНЦІЇ ТА СТРУКТУРНІ ЗМІНИ НА РИНКУ ПАПЕРОВОЇ ПРОДУКЦІЇ: КЕЙС АТ “КОХАВИНСЬКА ПАПЕРОВА ФАБРИКА” - Губені, Юрій; Маркович, Наталія; Зеліско, Наталія (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті проаналізовано сучасні тенденції та структурні зміни на ринку паперової продукції в умовах цифровізації економіки, посилення ресурсних обмежень і зростання вимог до екологічної відповідальності бізнесу. Метою дослідження є систематизація напрямів розвитку целюлозно-паперової промисловості та аналіз стратегічної адаптації підприємств до нових викликів на прикладі АТ “Кохавинська паперова фабрика”. Обґрунтовано доцільність переходу до інноваційних бізнес-моделей, що поєднують технологічну модернізацію виробництва, цифрову трансформацію та адаптивне управління ризиками. Виокремлено ключові виклики, зокрема волатильність цін на сировину, зниження попиту на традиційну продукцію, зростання антропогенного навантаження. Ідентифіковані тренди та ризики створюють базу для прогнозування розвитку галузі та визначення пріоритетних напрямів трансформацій у контексті євроінтеграційних процесів.