ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Гапон, Вадим; Крамар, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті обґрунтовано актуальність проблеми підвищення ефективності управління конкурентним потенціалом сільськогосподарських підприємств в нестабільних умовах функціонування. Удосконалено організаційно-економічний механізм управління конкурентним потенціалом, що враховує ефективність використання ресурсного потенціалу та адаптивність до зовнішніх змін. Виокремлено шість етапів управління, кожен з яких виконує важливу функцію в досягненні цільових стратегічних орієнтирів; розкрито зміст кожного етапу. Обґрунтовано доцільність впровадження удосконаленого механізму у діяльність сільськогосподарських підприємств, що забезпечує формування цілісної системи управління конкурентним потенціалом. Підкреслено важливість системного моніторингу та зворотного зв’язку як передумови коригування управлінських дій у динамічному ринковому середовищі.